Pjenušavi Kvarner u Zagrebu


“Pjenušavi Kvarner” je radionica nastala suradnjom dvaju vinskih događaja, a prvi put je održana u Rijeci, na 3.WineRi festivalu gdje su naslijepo kušana pjenušava vina Kvarnera, većinom autohtonih sorti

U organizaciji 4. Salona pjenušavih vina Zagreb i 4. Međunarodnog eno gastro festivala “Wine’Ri” u zagrebačkom baru Roots, održana je radionica “Pjenušavi Kvarner” u Zagrebu. U zagrebačkom baru “Roots” održana je promocija pjenušavih vina Kvarnera, a predstavili su ih profesorica Marija Vukelić, direktorica 4. Salona pjenušavih vina Zagreb i dr. sc. Žarko Stilin Belac, direktor 4. Međunarodnog eno-gastro festivala “WineRi” uz podršku Turističke zajednice grada Rijeke. Uspjesi kvarnerskih pjenušaca izvrstan su vjetar u leđa i drugim proizvođačima da razmisle o sortama i metodama proizvodnje pjenušca, a time i praćenju svjetskih trendova koji pridonose većoj promociji kvarnerske i hrvatske eno-gastro scene u svijetu.

Na degustaciji u Zagrebu predstavljeno je osam različitih pjenušaca kvarnerskih proizvođača; PZ Vrbnik, Ivan Katunar, Katunar, Frajona, Jarbola, Gospoja i Pavlomir, a prednost imaju autohtone sorte Primorja – žlahtina i jarbola.